Fietsen, wat moet ik aan?

Een van de bepalende kenmerken van fietsen is de lange rit. Een training en een race duurt vaak enkele uren, waardoor er voldoende tijd overblijft voor het weer om heen en weer te schakelen – een feit dat hoge eisen stelt aan de kleding van de fietser, zodat hij of zij kan presteren en zich goed voelt met een optimaal resultaat. lichaamstemperatuur. Gebaseerd op onze lange samenwerking met enkele van de beste professionele teams ter wereld, is deze gids ontworpen om u te helpen kleden voor optimaal comfort en prestaties in alle weersomstandigheden, zowel op de weg als in het bos.

Begin met het aantrekken van een paar hoogwaardige bikeshorts. Als fietser breng je vele uren in het zadel door, wat veel beslag legt op je zitplaats, en een paar goede bikeshorts zijn daarom cruciaal voor langdurig comfort. De fietsbroek is er in twee hoofdversies: shorts en korte broeken, waarvan de laatste is voorzien van pad die de druk in de taille elimineren. Korte broeken zijn het meest voorkomende alternatief en de voorkeur van serieuze renners. Ongeacht welke fietsbroek je kiest, zorg ervoor dat ze goed passen en worden geleverd met een zeem die past bij jouw anatomie en ambitie. Lees meer over onze pads. Het is belangrijk dat de bikeshorts en de pad zijn gemaakt van functionele stoffen die je zelfs tijdens lange en intense ritten in warme omstandigheden droog houden en je de beste ondersteuning bieden. De Shorts / Bib-shorts zijn ontworpen om naast de huid te worden gedragen, dus draag geen ondergoed onder de fietsbroek omdat ondergoed wrijving kan veroorzaken.

Op het bovenlichaam moet je een fietsshirt van functioneel polyester dragen die je koel en droog houdt in warme omstandigheden. Draag bij lagere temperaturen een baselayer singlet of tee onder de trui en / of een dun windbeschermend vest aan de buitenkant. Een baselayer tee met windbeschermende voorkant is ook een goede keuze in koele omstandigheden. Onthoud echter dat u zich niet te warm moet kleden, omdat oververhitting uw prestaties belemmert. Door een dun windbestendig vest of jasje te dragen, kun je je snel aankleden als je het te warm krijgt en het vest / jasje dan opbergen in een van de achterzakken van de trui. De koffiepauze is een geweldige traditie in het fietsen. Als u een fietsvest / jas meeneemt, kunt u zich gemakkelijk aankleden om tijdens de pauze warm te blijven.